seoseo
tr-opencart

     
avatar Şuanki Zaman: 12-03-2016, 07:34 AMHoşgeldin Misafir !
  Şifremi Hatırlat   kayıt ol
opencart temaları

Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın?

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%
Cevapla  Gönder 
v  v
Yazar  sekhil - Görüntüleme - Okunma  2515 - Yorum  9

sekhilv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 244
Konular: 50
Katılma Tarihi: Feb 2012
Rep Puanı: 3
Teşekkürler: 68
23 Mesajına, 52 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 12:51 AM
Merhaba Arkdaşlar,

Sadece banner'e ekledğimiz(afişleri) resimleri tekrar kendisi dönüştürüp cache klasörüne atıyor. direk olarak eklediğim resmi cache klasörüne atmadan gösterebilirmiyim..

çünkü banner resim kalitesi çok düşüyor... Png yapınca iyi oluyor fakat bu kezde Png uzantılı resim boyutu yüksek olduğundan sıkıntı oluyor..

yardım lütfen..

Opencart 1.5.3.1
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
ITECHINNv
Sadece PHP
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 557
Konular: 17
Katılma Tarihi: May 2012
Rep Puanı: 15
Teşekkürler: 275
187 Mesajına, 328 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 11:12 AM
Dostum merhabalar;

catalog/model/tool/image.php dosyasında

PHP Kod:
$image = new Image(DIR_IMAGE $old_image);
$image->resize($width$height);
$image->save(DIR_IMAGE $new_image); 

Satırları göreceksin.

Bannerlarını "Afisler" diye bir dizinde tuttuğunu varsayıyorum. Bu duruma göre, yukarıdaki kodu

PHP Kod:
if (!in_array("Afisler",$directories)) {
                
$image = new Image(DIR_IMAGE $old_image);
                
$image->resize($width$height);
                
$image->save(DIR_IMAGE $new_image);
            } 

Şeklinde değiştirdiğinde, Afisler klasörü içindeki hiç bir dosyada "cache" oluşturulmayacaktır Wink

"Afisler" dizin ismini kendine göre değiştirebilirsin ancak Banner dosyalarını tek dizinde tutman şart

Kolay gelsin,

İyi çalışmalar
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
sekhilv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 244
Konular: 50
Katılma Tarihi: Feb 2012
Rep Puanı: 3
Teşekkürler: 68
23 Mesajına, 52 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 12:03 PM
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.. yalnız afişler klasörünü image/data/
altında açııyorum.. yine cache oluşturyor;? çerezleri vss.sildim ama yine aynı..
dosya yolundamı bi yanlışlık yapıyorum acaba
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
ITECHINNv
Sadece PHP
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 557
Konular: 17
Katılma Tarihi: May 2012
Rep Puanı: 15
Teşekkürler: 275
187 Mesajına, 328 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 12:22 PM
Büyük harf küçük harf ayrımına dikkat ediyor musunuz ? PHP sistemler, harf konusunda hassastırlar. Image/data/Afisler klasörünü oluşturduysanız, image/cache/data/Afisler içine hiç bir resim oluşturmaması lazım.

Kodu size vermeden önce test işlemini gerçekleştirdim.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencanv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 61
Konular: 0
Katılma Tarihi: Aug 2012
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 0
12 Mesajına, 16 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 12:22 PM
tasarladığınız resimin orjinal boyutlarını banner da kullanmak istediğiniz boyutta ayarlayın.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
sekhilv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 244
Konular: 50
Katılma Tarihi: Feb 2012
Rep Puanı: 3
Teşekkürler: 68
23 Mesajına, 52 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 12:43 PM
evet resim yolu doğru..
boyutta doğru.. şimdi şöyle birşey oldu..

cache/afisler klasörü oluşturdu ama içinde resim yok..

sitedeki slide'a baktığımda resim yok gösteriyor..
ayrıca birşey daha dikkatimi çekti modülden slide boyutunu 484x283'dü

şimdi siteye baktığımda slide alanı 484x484 resim gösteriyot(tabi boş)

484x484 ayarında resim yükledim yine boş ...

not: bu arada çerezleri cache'leri sürekli temizleyerek yaptım ama halen başarısız..


Ekli Dosya(lar) Önizleme(ler)
Resmi Büyütmek İçin Tıklayın   
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
adslv
Çırak
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 278
Konular: 32
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 9
Teşekkürler: 42
97 Mesajına, 183 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 02:29 PM
merhaba

deneme yaptım bende cache klasöründe hiçbir resim dosyası oluşturmadı (ürünler v.s) Smile ilginiç bir durum. gtmetrix ile baktığımda cacheler görünüyor ancak fiziksel olarak resimler yok...

@ITECHINN üstadım şu resimlerdeki cache olayını tamamen kaldırma şansımız olsa oc hızdan uçar sanırım.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
ITECHINNv
Sadece PHP
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 557
Konular: 17
Katılma Tarihi: May 2012
Rep Puanı: 15
Teşekkürler: 275
187 Mesajına, 328 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 02:58 PM
Merhabalar;

Eğer cache olayını kaldırırsak sistem hızlanmaktan ziyade yavaşlayacaktır. Verdiğim sayfadaki kodları incelerseniz eğer,

PHP Kod:
        if (!file_exists(DIR_IMAGE $new_image) || (filemtime(DIR_IMAGE $old_image) > filemtime(DIR_IMAGE $new_image))) { 

Şeklinde bir kod göreceksiniz. Burada demek ister ki; "Yeni bir resim oluşturulduysa veya, data içindeki resim, cache dizinine atılacak resimden yeni ise...."

Yani, yeni bir resim yüklenmediyse veya aynı isimde farklı bir resim değiştirilmediyse cache oluşturulmayacak. Ancak, resimin değiştirilme tarihi, cache oluşturulacak resimin tarihinden yeni ise, cache dosyasının güncellenmesi gerektiğini kabul ederek sistemi yeniler.

Böylece sürekli resim oluşturmak yerine, ihtiyaca göre (benim sistemlerinde %80 kalite) optimizasyon sağlayıp sistem hızını arttırabilmemizi sağlıyor.

Şu an yaptığım testlerde, Site hızını A Grade alıyorum. Bu noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Saygılarımla
Aytekin
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
adslv
Çırak
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 278
Konular: 32
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 9
Teşekkürler: 42
97 Mesajına, 183 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 03:21 PM
üstadım kod bilgim sizin kadar yok Smile ben düz mantıkla düşünüyorum.

hemanal, ideasoft, dokuz yazılım scriptleri kullandım bunlar bildiğiniz üzere bu işi profesyonel olarak yapmaktalar. bu scriptlerde cache olayı yoktu. site performansları süper tabiki kodlamaylada alakası var. malum bu scriplerin kodlarına ulaşma imakınımız yok ancak bazı siteler sayesinde fikir sahibi olabiliyoruz gtmetrix gibi.

yazdıklarım da yanlış anlaşılmasın ocden gayet memnunum ve yaklaşık 3 yıldırda kullanıyorum ücretli scriptlerin çoğuna 1000 basar. iyibir sunucuda mükemmel işler yapıyor. burada amaç sadece daha nasıl geliştirebiliriz, daha nasıl iyi hale gelir beyin fırtınası yapmak.

benim testler ektedir.

saygılarımla

herkese hayırlı işler kolay gelsin...


(12-26-2012 02:58 PM)ITECHINN Yazılan:  Merhabalar;

Eğer cache olayını kaldırırsak sistem hızlanmaktan ziyade yavaşlayacaktır. Verdiğim sayfadaki kodları incelerseniz eğer,

PHP Kod:
        if (!file_exists(DIR_IMAGE $new_image) || (filemtime(DIR_IMAGE $old_image) > filemtime(DIR_IMAGE $new_image))) { 

Şeklinde bir kod göreceksiniz. Burada demek ister ki; "Yeni bir resim oluşturulduysa veya, data içindeki resim, cache dizinine atılacak resimden yeni ise...."

Yani, yeni bir resim yüklenmediyse veya aynı isimde farklı bir resim değiştirilmediyse cache oluşturulmayacak. Ancak, resimin değiştirilme tarihi, cache oluşturulacak resimin tarihinden yeni ise, cache dosyasının güncellenmesi gerektiğini kabul ederek sistemi yeniler.

Böylece sürekli resim oluşturmak yerine, ihtiyaca göre (benim sistemlerinde %80 kalite) optimizasyon sağlayıp sistem hızını arttırabilmemizi sağlıyor.

Şu an yaptığım testlerde, Site hızını A Grade alıyorum. Bu noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Saygılarımla
Aytekin


Ekli Dosya(lar) Önizleme(ler)
Resmi Büyütmek İçin Tıklayın   
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
sekhilv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 244
Konular: 50
Katılma Tarihi: Feb 2012
Rep Puanı: 3
Teşekkürler: 68
23 Mesajına, 52 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-26-2012 11:31 PM
cevaplarınız için çok teşekkürler ama ben bunu beceremedim sizi daha fazla yormak istemiyorum arkadaşlar teşekkür ederim yinede
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!

« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 

Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Konusunun Linki Direk Link
Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Konusunun HTML Kodu HTML Link
Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Konusu BBCode Linki BBCode Link
Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  opencart 2.2 bazı ürün resimleri yüklenmiyor popvitrin 0 37 11-30-2016 12:16 PM
Son Mesaj: popvitrin
  Controller a eklenen link Viewde hata veriyor teknogelisim 1 38 11-28-2016 06:52 PM
Son Mesaj: osdem66
  Yeni Eklenen Ürün Hakkında Sawas 0 59 11-14-2016 03:08 PM
Son Mesaj: Sawas
  Dolar Olarak Eklenen Fiyatı KDV Dahil TL Çevirme NeaturaLizeR 0 162 07-08-2016 04:26 PM
Son Mesaj: NeaturaLizeR
  tema resimleri hatası ecift 4 296 04-13-2016 11:36 AM
Son Mesaj: ecift
  Logo Yerine Banner Ekleme mamoli7683 3 868 03-29-2015 06:24 PM
Son Mesaj: mamoli7683
  Kategori sayfasında ürün resimleri sorunu ar-te 7 2,268 01-16-2015 10:12 PM
Son Mesaj: sony
  [Mod] Ürün resimleri kategoride ve ana sayfada gözükmüyor. harunk 0 689 11-27-2014 09:38 PM
Son Mesaj: harunk
Smile ürünleri excel import export eklentisi ile taşıyorum resimleri nasıl taşıyacağım design 5 1,140 11-26-2014 09:16 PM
Son Mesaj: sualci
  çoklu mağazada ürün resimleri gösterme sorunu ironamn 4 873 09-13-2014 01:24 PM
Son Mesaj: adsl

Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? indir, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Videosu, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? online izle, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Bedava indir, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Yükle, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Hakkında, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? nedir, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? Free indir, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? oyunu, Banner'e Eklenen Resimleri Cache Klasörüne atmasın? download


Forum Atla: