seoseo
tr-opencart

     
avatar Şuanki Zaman: 12-06-2016, 07:02 PMHoşgeldin Misafir !
  Şifremi Hatırlat   kayıt ol
opencart temaları

boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ?

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%
Cevapla  Gönder 
v  v
Yazar  myweb - Görüntüleme - Okunma  1934 - Yorum  13

mywebv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 180
Konular: 47
Katılma Tarihi: Mar 2015
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 6
1 Mesajına, 1 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-02-2015 12:22 PM
şuan tüm url lerimde boşluk yerine %20 var.sonrası için çözümü buldum ancak 1000 yakın kategorim var ve bunlarda %20 durmakta.databaseye girdim %20 görünmüyor düzeltemedim.

tüm kategori boşluklarını %20 yerine - yapıcak bir işlem var mı ?

2.0.1.1
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
devilmaycryv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 110
Konular: 19
Katılma Tarihi: Jan 2013
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 74
13 Mesajına, 21 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-02-2015 02:21 PM
(05-02-2015 12:22 PM)myweb Yazılan:  şuan tüm url lerimde boşluk yerine %20 var.sonrası için çözümü buldum ancak 1000 yakın kategorim var ve bunlarda %20 durmakta.databaseye girdim %20 görünmüyor düzeltemedim.

tüm kategori boşluklarını %20 yerine - yapıcak bir işlem var mı ?

2.0.1.1

Boşluklar url De %20 Olarak gözükür bunun için ; boşluk yerine "-" kullanman daha uygun olur
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
mywebv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 180
Konular: 47
Katılma Tarihi: Mar 2015
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 6
1 Mesajına, 1 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 01:50 PM
(05-02-2015 02:21 PM)devilmaycry Yazılan:  
(05-02-2015 12:22 PM)myweb Yazılan:  şuan tüm url lerimde boşluk yerine %20 var.sonrası için çözümü buldum ancak 1000 yakın kategorim var ve bunlarda %20 durmakta.databaseye girdim %20 görünmüyor düzeltemedim.

tüm kategori boşluklarını %20 yerine - yapıcak bir işlem var mı ?

2.0.1.1

Boşluklar url De %20 Olarak gözükür bunun için ; boşluk yerine "-" kullanman daha uygun olur

Hocam özür ama ben yukarda zate belirttim gelecek için çözüm buldum diye siz neden gelencek için çözüm yazdınız. Sad
10000 adet url mevcut bunlar % olarak duruyor bunları değişmem lazım geçmiş yani.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Gökhan TAYLANv
Software Developer
****
V.İ.P Premium user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 565
Konular: 48
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 19
Teşekkürler: 99
179 Mesajına, 421 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 02:08 PM
Mysql İşlemleri Toplu Değişiklik:

UPDATE tablo_adi SET kolon_adi= replace(kolon_adi,'aranan_veri','yazilacak_veri');

Opencart için Kullanım : Seo kelimelerindeki %20 vb ifadeleri - yapmanız için basit bir sorgu.

UPDATE oc_url_alias SET keyword= replace(keyword,'%20','-');


Not : İşlemlerinizi phpmyadmin (veritabanı) girişi ile yapabilirsiniz , tablo adı ve içerikler doğru olmalıdır.


(05-02-2015 12:22 PM)myweb Yazılan:  şuan tüm url lerimde boşluk yerine %20 var.sonrası için çözümü buldum ancak 1000 yakın kategorim var ve bunlarda %20 durmakta.databaseye girdim %20 görünmüyor düzeltemedim.

tüm kategori boşluklarını %20 yerine - yapıcak bir işlem var mı ?

2.0.1.1

(05-02-2015 02:21 PM)devilmaycry Yazılan:  
(05-02-2015 12:22 PM)myweb Yazılan:  şuan tüm url lerimde boşluk yerine %20 var.sonrası için çözümü buldum ancak 1000 yakın kategorim var ve bunlarda %20 durmakta.databaseye girdim %20 görünmüyor düzeltemedim.

tüm kategori boşluklarını %20 yerine - yapıcak bir işlem var mı ?

2.0.1.1

Boşluklar url De %20 Olarak gözükür bunun için ; boşluk yerine "-" kullanman daha uygun olur

(05-04-2015 01:50 PM)myweb Yazılan:  
(05-02-2015 02:21 PM)devilmaycry Yazılan:  
(05-02-2015 12:22 PM)myweb Yazılan:  şuan tüm url lerimde boşluk yerine %20 var.sonrası için çözümü buldum ancak 1000 yakın kategorim var ve bunlarda %20 durmakta.databaseye girdim %20 görünmüyor düzeltemedim.

tüm kategori boşluklarını %20 yerine - yapıcak bir işlem var mı ?

2.0.1.1

Boşluklar url De %20 Olarak gözükür bunun için ; boşluk yerine "-" kullanman daha uygun olur

Hocam özür ama ben yukarda zate belirttim gelecek için çözüm buldum diye siz neden gelencek için çözüm yazdınız. Sad
10000 adet url mevcut bunlar % olarak duruyor bunları değişmem lazım geçmiş yani.
Gökhan TAYLAN
Yüksek Performanslı E-Ticaret Sunucuları Uygun Fiyatlarda Stoklarımızda (Lokasyon TR)
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
mywebv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 180
Konular: 47
Katılma Tarihi: Mar 2015
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 6
1 Mesajına, 1 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 04:01 PM
(05-04-2015 02:08 PM)Gökhan TAYLAN Yazılan:  Mysql İşlemleri Toplu Değişiklik:

UPDATE tablo_adi SET kolon_adi= replace(kolon_adi,'aranan_veri','yazilacak_veri');

Opencart için Kullanım : Seo kelimelerindeki %20 vb ifadeleri - yapmanız için basit bir sorgu.

UPDATE oc_url_alias SET keyword= replace(keyword,'%20','-');


Not : İşlemlerinizi phpmyadmin (veritabanı) girişi ile yapabilirsiniz , tablo adı ve içerikler doğru olmalıdır.

Birşey sorabilir miyim ? Ben bu sorguyu denicem birazdan fakat bişey aklıma takıldı.ben databaseyi dreamware ile açtım ve %20 şeklinde hiç bişey bulmadı.kategoriler aynen bosluk olarak duruyor.
yani yinede bu sorguyu deniyim mi ?
teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Gökhan TAYLANv
Software Developer
****
V.İ.P Premium user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 565
Konular: 48
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 19
Teşekkürler: 99
179 Mesajına, 421 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 04:07 PM
phpmyadmin'e giriş yapın. sql alanından verdiğim sorguyu çalıştırın. kolay gelsin. %20 yoksa boşluk olarak bulunuyordur. aranan veri bölümüne ne aramak istiyorsanız onu ekleyin Smile
Gökhan TAYLAN
Yüksek Performanslı E-Ticaret Sunucuları Uygun Fiyatlarda Stoklarımızda (Lokasyon TR)
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
mywebv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 180
Konular: 47
Katılma Tarihi: Mar 2015
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 6
1 Mesajına, 1 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 04:53 PM
(05-04-2015 04:07 PM)Gökhan TAYLAN Yazılan:  phpmyadmin'e giriş yapın. sql alanından verdiğim sorguyu çalıştırın. kolay gelsin. %20 yoksa boşluk olarak bulunuyordur. aranan veri bölümüne ne aramak istiyorsanız onu ekleyin Smile

0 satır etkilendi. ( Sorgu 0.0027 san. sürdü ) şeklinde yanıt adlım ve sitemi kontrol ettim malesef halen duruyor %20 şeklinde Sad
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Kıroğlumarketv
Osmanlı Torunu
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 2,965
Konular: 475
Katılma Tarihi: Jan 2012
Rep Puanı: 93
Teşekkürler: 1106
964 Mesajına, 1977 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 05:32 PM
cacheleri temizleyip denermisiniz ?
Kıroğlumarket
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
mywebv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 180
Konular: 47
Katılma Tarihi: Mar 2015
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 6
1 Mesajına, 1 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 05:57 PM
(05-04-2015 05:32 PM)Kıroğlumarket Yazılan:  cacheleri temizleyip denermisiniz ?

denedim ama değişmemiş.

aslında ben pek anlamıyorum ama b komut basarılı olması için database'mde %20 olması gerekmiyor mu bitane bile yokta ?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Gökhan TAYLANv
Software Developer
****
V.İ.P Premium user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 565
Konular: 48
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 19
Teşekkürler: 99
179 Mesajına, 421 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 05-04-2015 06:16 PM
Teamwiever bilgisi istedim Smile göndermediniz. sorun cache ile ilgili değil yapmak istediğinizi yanlış yapıyorsunuz. yazdım ama anlamadınız.

(05-04-2015 04:53 PM)myweb Yazılan:  
(05-04-2015 04:07 PM)Gökhan TAYLAN Yazılan:  phpmyadmin'e giriş yapın. sql alanından verdiğim sorguyu çalıştırın. kolay gelsin. %20 yoksa boşluk olarak bulunuyordur. aranan veri bölümüne ne aramak istiyorsanız onu ekleyin Smile

0 satır etkilendi. ( Sorgu 0.0027 san. sürdü ) şeklinde yanıt adlım ve sitemi kontrol ettim malesef halen duruyor %20 şeklinde Sad

(05-04-2015 05:57 PM)myweb Yazılan:  
(05-04-2015 05:32 PM)Kıroğlumarket Yazılan:  cacheleri temizleyip denermisiniz ?

denedim ama değişmemiş.

aslında ben pek anlamıyorum ama b komut basarılı olması için database'mde %20 olması gerekmiyor mu bitane bile yokta ?
Gökhan TAYLAN
Yüksek Performanslı E-Ticaret Sunucuları Uygun Fiyatlarda Stoklarımızda (Lokasyon TR)
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!

« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 

boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Konusunun Linki Direk Link
boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Konusunun HTML Kodu HTML Link
boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Konusu BBCode Linki BBCode Link
boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  (ÜCRETLİ)Kategori haricinde bir sayfada filtre nasıl kullanılır ? evren236 0 38 11-28-2016 11:41 PM
Son Mesaj: evren236
  [Mod] Opencart pratik resim ekleme nasıl yapabilirim ? aycanbey 0 211 07-16-2016 10:25 PM
Son Mesaj: aycanbey
  [Modifikasyon] Sepete ekle resmini değiştirme Nasıl olur bir yardım lütfen ? AhandaX 0 176 07-01-2016 06:37 PM
Son Mesaj: AhandaX
  Opencart 2.1.0.1 anasayfadaki slayt boyutunu nasıl daraltırım ufuk77 2 320 05-21-2016 11:56 AM
Son Mesaj: ufuk77
  yeni cümle nasıl eklerim bluemonday 0 131 04-17-2016 02:58 AM
Son Mesaj: bluemonday
  Üründe farklı miktar ve fiyat seçenekleri nasıl yapılır alexcelik 1 264 03-29-2016 04:16 PM
Son Mesaj: tarlak
  opencart 2.0.0.1 Ürünlerin ucuzdan pahalıya sıralaması nasıl yapabılır ? berkant41 0 277 12-30-2015 08:35 PM
Son Mesaj: berkant41
  [Modifikasyon] 1.5.6.4 için uzaktan mesafeli satış sözleşmesi nasıl eklerim. nahita 1 433 11-16-2015 12:42 AM
Son Mesaj: osdem66
  mağaza sepetleri nasıl paylaştırabilirim ? myweb 4 1,016 09-28-2015 01:49 PM
Son Mesaj: bluemonday
  ingilzice dil dosyasını nasıl bulabilirim ? 2.0.1.1 myweb 3 591 08-02-2015 10:08 PM
Son Mesaj: myweb

boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? indir, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Videosu, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? online izle, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Bedava indir, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Yükle, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Hakkında, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? nedir, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? Free indir, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? oyunu, boşluk yerine %20 oluştu nasıl düzeltebilirim ? download


Forum Atla: