seoseo
tr-opencart

     
avatar Şuanki Zaman: 12-07-2016, 07:23 PMHoşgeldin Misafir !
  Şifremi Hatırlat   kayıt ol
opencart temaları

CURL ile resim çekme

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%
Cevapla  Gönder 
v  v
Yazar  unblanced - Görüntüleme - Okunma  3266 - Yorum  7

unblancedv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 53
Konular: 11
Katılma Tarihi: Sep 2012
Rep Puanı: 2
Teşekkürler: 23
5 Mesajına, 13 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-18-2012 04:46 PM
Merhabalar,

bir bot tarzında bir şey hazırlıyorum.

takıldığım daha doğrusu yapamadığım bir nokta var.

şimdi bir html site düşünelim php falan değil.

bu sitenin kaynak kodlarını curl ile çekiyorum.

fakat site içerisindeki resim dosyalarını da çekebilir miyim ?

çekebilirsem eğer nasıl bir şey yapabilirim acaba yardım edebilir misiniz?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
ITECHINNv
Sadece PHP
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 557
Konular: 17
Katılma Tarihi: May 2012
Rep Puanı: 15
Teşekkürler: 275
187 Mesajına, 328 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-18-2012 06:02 PM
Merhabalar;

Aradığınız kod yapısı aşağıdaki örnek dahilinde yapılabilir.

PHP Kod:
$kaynak  "http://www.siteadi.com.tr";
function 
arasinial($a$b$data$kacinci)
{
    
$x explode($a$data);
    
$z explode($b$x[$kacinci]);
    
$oh $z[0];
    if (
$x && $z) {
        return 
$oh;
    } else {
        return 
false;
    }
}
$adres "http://www.siteadi.com.tr/sayfa.php?id=100";
$site file_get_contents($adres);
$r arasinial('<div id="resim-divi">','</div>',$site,1);
$resim arasinial('src="','"  title="',$r,1);
$res $kaynak.$resim;
copy($res"img/"resim.jpg"); 

Bu şekilde img klasörü altına ürün resmini çekebilirsiniz. Arzu ederseniz Regex ile de yapabilirsiniz ancak ben regex yerine bu fonksiyon ile alıyorum.


cURL ile vs farketmez, tek yapmanız gereken resmi "copy()" komutu ile bilgisayara kopyalamak.

Daha önce bir çok defa kullandığım bir metod, çalışmaz ise, sunucu ayarlarınızı elden geçirmeniz gerekebilir.

Saygılar
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
 Teşekkür Edenler: unblanced
unblancedv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 53
Konular: 11
Katılma Tarihi: Sep 2012
Rep Puanı: 2
Teşekkürler: 23
5 Mesajına, 13 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-18-2012 06:53 PM
Merhabalar,
cevap için teşekkürler.
peki bir sorum daha var 1 tane resim yerine tüm resimleri nasıl çekebilirim ?

yani şöyle örnek vereyim kısaca

Kod:
<html>
<head>

</head>
<body>
<p> Yazılar... </p>
<img src="resim.jpg" />

<p> Yazılar......</p>
<img src="resim.png" />
<img src="resim1.png" />
<img src="resim2.jpg" />
<img src="resim3.jpg" />
</bodY
</html>

böyle bir durumda bütüm resimleri nasıl çekebilirim araştırma yaparken gördüm regex ile yapılıyor ama regex için daha çok erken olduğunu düşündüm ve pek öğrenmek içimden gelmedi.
explode ile tüm <img src=""/> taglarını seçip onları kayıt edebilirim diye düşündüm ama onunda mantığını kuramadım.

durum böyle..
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
ITECHINNv
Sadece PHP
****
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 557
Konular: 17
Katılma Tarihi: May 2012
Rep Puanı: 15
Teşekkürler: 275
187 Mesajına, 328 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-18-2012 09:04 PM
Merhabalar;

Bu şekilde içeriğe sahip bir örnek site verebilirseniz, yarın mesai saatinde biraz uğraşayım nasıl yapabiliriz diye Wink
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
sabitertanv
Süper Moderator
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 290
Konular: 31
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 21
Teşekkürler: 22
126 Mesajına, 573 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-18-2012 10:20 PM
@unblanced:
Resmi nasıl kullanacağınız ve nereye kaydetmek istediğiniz, ayrıca bu resim ve yazı çekme işleminden sonra herhengi bir şekilde veritabanına da ekleme yapacaksanız kullanacağınız kod pek tabiki değişkenlik gösterecektir.
HTML kodlar içerisinden resim kaynaklarını bulmanız için size önerebileceğim aşağıdaki kod yapısı mevcut.
PHP Kod:
$url="http://www.siteadi.com";

$html file_get_contents($url);

$doc = new DOMDocument();
@
$doc->loadHTML($html);

$tags $doc->getElementsByTagName('img');

foreach (
$tags as $tag) {
       
$img=$tag->getAttribute('src');
       echo 
$img;
       
$img_url=$url."/".$img;
       
$img_file=file_get_contents($img_url);
        if (
$fp fopen("/home/sabitertan/public_html/opencart/data/img/" $img'w')) { //bu satırı resim klasörünüze göre değiştirin
            
fwrite($fp$img_file);
            
fclose($fp);
        }

sabitertan
Forumuna sahip çık! .:|Bağış Yap|:.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
 Teşekkür Edenler: unblanced
unblancedv
Üye
***
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 53
Konular: 11
Katılma Tarihi: Sep 2012
Rep Puanı: 2
Teşekkürler: 23
5 Mesajına, 13 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 12-19-2012 01:31 AM
ITECHINN ;

örnek siteyi mesaj olarak attım bir de sizden bir yöntem alalım fazla bilgi göz çıkarmaz herhalde Smile

sabitertan ;

tam olarak aradığım buydu bir kaç şeyi kayıt etmiyor o kadar fakat yinede çok teşekkür ederim bu bana çok ama çok yardım etti ! Blush Shy

---------Düzenleme---------
bir sorum daha var hani css dosyalarının içinde resim yolları oluyor mesela fopen ile dosyayı açsak dosya içinde var olan tüm .jpg .png uzantılı image dosyalarının yollarını alıp bilgisayara kayıt edebilir miyiz ?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
DeAtHeRv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 1
Konular: 0
Katılma Tarihi: Feb 2014
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 0
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 02-12-2014 05:03 PM
Mybb forum sitesinde login olup data çeken bir kodunuz mevcut mu ?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
erenkarakasv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 11
Konular: 3
Katılma Tarihi: Aug 2014
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 1
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 08-13-2015 01:25 AM
<?php
$mypix = simplexml_load_file('xml.link');
foreach ($mypix->product as $pixinfo):
$resim=$pixinfo->images;
echo $resim;

endforeach;

?>
bu kodla başka bir sitedeki xml bilgilerinden her türlü bilgiyi alıyorum resimleri indirmek için curl kodunu buldum fakat resimlerin url değişkene aktaramadım. sorunum çift tırnaktan kaynaklandığını düşüyorum.Bu konuda yardımcı olurmusunuz.

resmi çektiğim alan

<images>
<img_item type_name="">http://xxxxx.com.tr/ornek.jpg</img_item>
</images>
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!

« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 

CURL ile resim çekme Konusunun Linki Direk Link
CURL ile resim çekme Konusunun HTML Kodu HTML Link
CURL ile resim çekme Konusu BBCode Linki BBCode Link
CURL ile resim çekme Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

CURL ile resim çekme indir, CURL ile resim çekme Videosu, CURL ile resim çekme online izle, CURL ile resim çekme Bedava indir, CURL ile resim çekme Yükle, CURL ile resim çekme Hakkında, CURL ile resim çekme nedir, CURL ile resim çekme Free indir, CURL ile resim çekme oyunu, CURL ile resim çekme download


Forum Atla: