seoseo
tr-opencart

     
avatar Şuanki Zaman: 12-03-2016, 04:39 PMHoşgeldin Misafir !
  Şifremi Hatırlat   kayıt ol
opencart temaları

Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%
Cevapla  Gönder 
v  v
Yazar  m.ozer - Görüntüleme - Okunma  1290 - Yorum  7

m.ozerv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 20
Konular: 3
Katılma Tarihi: Sep 2014
Rep Puanı: 1
Teşekkürler: 1
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-02-2015 06:11 PM
Kullanmış olduğum tema da dil seçeneği dropdown menü şeklinde ve bayrak resimleri yok. Tükrçe dil paketinin yüklerken bayrak ikon adı ve uzantısını admin panelde yazmıştım. flags klasöründe resim dosyası da mevcut. Bayrak resimlerini dil sçeneğinde nasıl gösteririm?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
m.ozerv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 20
Konular: 3
Katılma Tarihi: Sep 2014
Rep Puanı: 1
Teşekkürler: 1
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-03-2015 06:24 PM
Şuan sitemde dil seçeneklerinin görünümü "Tr" ve "En" şeklinde yazıyor. Tr ye tıklayınca açılan menüden En yi seçip ingilizceye çeviriyorum. Ama ben sadece bayrak şeklinde göstermek istiyorum Tr yerine Türk bayrağı olup bayrağa tıklayınca yine açılır menü ile İngiliz bayrağını seçebileyim. Yada yan yana da görünüp seçebilecek şekilde de olabilir. Kod bilgim yok kendim uğraşarak resimdeki hale getirebildim ama resimde de görüldüğü gibi Türk bayrağına tıklayıp siteyi Türkçe'ye çevirsemde oradaki bayrak ikonu Türk Bayrağı'na dönmüyor. İngiliz bayrağında sabit kalıyor. language.tpl dosyasındaki kodları da aşağıya ekliyorum, yardımınızı bekliyorum.

PHP Kod:
<?php if (count($languages) > 1) { ?>

  <div class="block-language header-button">
        <div class="heading"><?php foreach ($languages as $language?>
            <img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" title="<?php echo $language['name']; ?>" onClick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>').submit(); $(this).parent().parent().submit();" >
            <br />
            <?php ?>
            
        </div>
        <div class="heading1"><i class="fa fa-globe"></i><?php echo $text_language?><i class="fa fa-angle-down"></i></div>
        
            <form action="<?php echo $action?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
                <div class="ul">
            <?php foreach ($languages as $language) { ?>
            <img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" title="<?php echo $language['name']; ?>" onClick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>').submit(); $(this).parent().parent().submit();" >
            <br />
            <?php ?>
            
            <input type="hidden" name="language_code" value="" />
            <input type="hidden" name="redirect" value="<?php echo $redirect?>" />
            </div>
            
            </form>
        
    </div>

<?php ?>


Ekli Dosya(lar) Önizleme(ler)
Resmi Büyütmek İçin Tıklayın   
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Kıroğlumarketv
Osmanlı Torunu
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 2,962
Konular: 473
Katılma Tarihi: Jan 2012
Rep Puanı: 93
Teşekkürler: 1106
964 Mesajına, 1977 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-03-2015 09:37 PM
sürümünüzü yazarmsınız ona göre modifikasyonuna bakacam
Kıroğlumarket
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
m.ozerv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 20
Konular: 3
Katılma Tarihi: Sep 2014
Rep Puanı: 1
Teşekkürler: 1
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-05-2015 11:16 AM
(01-03-2015 09:37 PM)Kıroğlumarket Yazılan:  sürümünüzü yazarmsınız ona göre modifikasyonuna bakacam
Merhaba, sürüm 1.5.6.4
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Kıroğlumarketv
Osmanlı Torunu
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 2,962
Konular: 473
Katılma Tarihi: Jan 2012
Rep Puanı: 93
Teşekkürler: 1106
964 Mesajına, 1977 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-05-2015 02:38 PM
sitenizi tam bi yazarmısınız ona göre modifikasyona başlayacağım . elimdeki indirimli etiket çevirisi bitmek üzere
Kıroğlumarket
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
m.ozerv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 20
Konular: 3
Katılma Tarihi: Sep 2014
Rep Puanı: 1
Teşekkürler: 1
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-05-2015 02:51 PM
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
Kıroğlumarketv
Osmanlı Torunu
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 2,962
Konular: 473
Katılma Tarihi: Jan 2012
Rep Puanı: 93
Teşekkürler: 1106
964 Mesajına, 1977 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-05-2015 03:12 PM
yedekleyip test ediniz. hata varsa yazınız bakarım sorununa

dosyamızı açalım : catalo/view/theme/seninteman/stylesheets/stylesheets.css


en alt satıra ekleyiniz.

Kod:
.switcher {
    float: right;    
    margin-top: 3px;
    margin-left: 10px;
}
.switcher a {
    text-decoration: none;
    display: block;
}

.switcher .selected a {
    border: 1px solid #ddd;
    background: url('../image/arrow_down.png') 116px center no-repeat;
    color: #444;
    padding: 2px 5px 2px 5px;
    width: 121px;
}
.switcher .selected a:hover {
    background: #ccc url('../image/arrow_down.png') 116px center no-repeat;
}
.switcher .option {    
    position: absolute;
    z-index: 3;
    border-left: 1px solid #bbb;
    border-right: 1px solid #bbb;
    border-bottom: 1px solid #bbb;
    background-color: #EEEEEE;
    display: none;
    width: 131px;
}
.switcher .option a {
    color: #333;
    padding: 3px 5px 3px 5px;
}
.switcher .option a:hover {
    background: #ccc;
}
.switcher img {
    position: relative;
    top: 1px;
}

dosyanızı açınız : catalog/view/theme/seninteman/common/ header.tpl

bul :

Kod:
<div id="notification"></div>

üst satıra ekle :


Kod:
<script type="text/javascript"><!--
$('.switcher').bind('click', function() {
    $(this).find('.option').slideToggle('fast');
});
$('.switcher').bind('mouseleave', function() {
    $(this).find('.option').slideUp('fast');
});
//--></script>

language.tpl yide aşağıdakiyle değiştir.

Kod:
<?php if (count($languages) > 0) { ?>
<div id="language">
        <form action="<?php echo str_replace('&', '&amp;', $action); ?>" method="post" enctype="multipart/form-data" id="language_form">
          <div class="switcher">
            <?php foreach ($languages as $language) { ?>
            <?php if ($language['code'] == $language_code) { ?>
            <div class="selected"><a><img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" />&nbsp;&nbsp;<?php echo $language['name']; ?></a></div>
            <?php } ?>
            <?php } ?>
            <div class="option">
              <?php foreach ($languages as $language) { ?>
              <a onclick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>'); $('#language_form').submit();"><img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" />&nbsp;&nbsp;<?php echo $language['name']; ?></a>
              <?php } ?>
            </div>
          </div>
          <div>
            <input type="hidden" name="language_code" value="" />
            <input type="hidden" name="redirect" value="<?php echo $redirect; ?>" />
          </div>
        </form>
</div>
<?php } ?>
Kıroğlumarket
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
m.ozerv
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 20
Konular: 3
Katılma Tarihi: Sep 2014
Rep Puanı: 1
Teşekkürler: 1
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 01-06-2015 11:34 AM
Merhaba teşekkürler yardım için. Dosyaları değiştirdim. Switcher sayfanın en üstüne ortalanmış olarak geldi ve eklediğim ilk resimdeki gibi altında Türkçe ve İngilizce seçenekleri çıkıyor yalnız mousela üzerine gelince seçenekler kayboluyor ve eklediğim 2. resimdeki gibi oluyor. Bayrak resmine de tıklayamıyorum değiştirmek için.
Resim görüntüleyici
- - - - - - - - - - - - - - -
Resim görüntüleyici

Yanlış birşey yapmamışımdır inş, verdiğiniz javascript kodunu, bu kodun (<div id="notification"></div>) bir üstüne ekledim.
Ben sadece "language.tpl" de değişiklik yapmıştım onları da size belirteyim.
language.tpl'nin değişiklikten önceki kodları:
PHP Kod:
<?php if (count($languages) > 1) { ?>

  <div class="block-language header-button">
        <div class="heading"><?php echo $text_language1?><i class="fa fa-angle-down"></i></div>
        <div class="heading1"><i class="fa fa-globe"></i><?php echo $text_language?><i class="fa fa-angle-down"></i></div>
        
            <form action="<?php echo $action?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
                <div class="ul">
            <?php foreach ($languages as $language) { ?>
            <a title="<?php echo $language['name']; ?>" onClick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>').submit(); $(this).parent().parent().submit();" ><span><?php echo $language['code']; ?></span></a>
            <?php ?>
            <input type="hidden" name="language_code" value="" />
            <input type="hidden" name="redirect" value="<?php echo $redirect?>" />
              </div>
            
            </form>
        
    </div>

<?php ?>
ve dil değiştiricinin görünümü:
Resim görüntüleyici

Benim "language.tpl" de yaptığım değişiklikler:
PHP Kod:
<?php if (count($languages) > 1) { ?>

  <div class="block-language header-button">
        <div class="heading"><?php foreach ($languages as $language?>
            <img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" title="<?php echo $language['name']; ?>" onClick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>').submit(); $(this).parent().parent().submit();" >
            <br />
            <?php ?>
            
        </div>
        <div class="heading1"><i class="fa fa-globe"></i><?php echo $text_language?><i class="fa fa-angle-down"></i></div>
        
            <form action="<?php echo $action?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
                <div class="ul">
            <?php foreach ($languages as $language) { ?>
            <img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" title="<?php echo $language['name']; ?>" onClick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>').submit(); $(this).parent().parent().submit();" >
            <br />
            <?php ?>
            
            <input type="hidden" name="language_code" value="" />
            <input type="hidden" name="redirect" value="<?php echo $redirect?>" />
            </div>
            
            </form>
        
    </div>

<?php ?>

Yaptığım değişikliklerden sonra dil değiştiricinin görünümü:
Resim görüntüleyici
Fakat dediğim gibi Türkçe'yi seçsem de oradaki İngiliz bayrağı değişip Türk bayrağı olmuyor.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!

« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 

Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Konusunun Linki Direk Link
Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Konusunun HTML Kodu HTML Link
Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Konusu BBCode Linki BBCode Link
Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alt kategoriler sayfasında ürünleri gösterme open0 8 2,767 Bugün 02:16 PM
Son Mesaj: hcyasavul
  Ürün Sayfasında USD ve TL fiyat aynı anda gösterme t636 1 488 07-31-2015 03:24 PM
Son Mesaj: eka7a
  sitedeki ürünleri baska sitede gösterme? mukoonline 1 394 07-27-2015 09:38 AM
Son Mesaj: mukoonline
  siteyi googlede bu şekilde gösterme can.55 1 631 12-24-2014 12:53 PM
Son Mesaj: Kıroğlumarket
  Ürün sayfasında ağırlık gösterme? mrmyst 10 2,819 12-20-2014 01:45 AM
Son Mesaj: fanty_35
  [Modifikasyon] Kategori sayfasında ürün markasını da gösterme eno-7 2 1,203 10-12-2014 01:12 PM
Son Mesaj: eno-7
  ürün kategorisindeki ürünü üstde gösterme ersev 0 1,006 09-17-2014 02:21 PM
Son Mesaj: ersev
  Ürün Sayfasında Küçük Resmin Büyük Halini Alt Tarafta Gösterme (Colorboxı Değiştirme) webmasterkingg 11 1,942 09-13-2014 11:15 PM
Son Mesaj: Kıroğlumarket
  çoklu mağazada ürün resimleri gösterme sorunu ironamn 4 874 09-13-2014 01:24 PM
Son Mesaj: adsl
  Ana Sayfa ve Ürün Modüllerinde Havale İndirimi Gösterme kutup 1 835 08-27-2014 04:32 PM
Son Mesaj: kutup

Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme indir, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Videosu, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme online izle, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Bedava indir, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Yükle, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Hakkında, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme nedir, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme Free indir, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme oyunu, Dil Seçeneğinde Bayrak Gösterme download


Forum Atla: