seoseo
tr-opencart

     
avatar Şuanki Zaman: 12-11-2016, 10:59 AMHoşgeldin Misafir !
  Şifremi Hatırlat   kayıt ol
opencart temaları

Tarayıcı Belirlemede sorun

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%
Cevapla  Gönder 
v  v
Yazar  Kıroğlumarket - Görüntüleme - Okunma  1160 - Yorum  3

Kıroğlumarketv
Osmanlı Torunu
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 2,966
Konular: 475
Katılma Tarihi: Jan 2012
Rep Puanı: 93
Teşekkürler: 1108
965 Mesajına, 1981 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 07-17-2013 11:17 PM
Herkese iyi akşamlar tarayıcıya göre style belirlemek istiyorum ama kodlarda hata alıyorum nasıl dzeltebilirim...


Alıntı:<?php

if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') !== FALSE)
echo ' <span><?php echo $text_manufacturer; ?> </span> <a href="<?php echo $manufacturers; ?>"><?php echo $manufacturer; ?> <img src="<?php echo $man_img; ?>" title="<?php echo $manufacturer; ?>" alt="<?php echo $manufacturer; ?>"style="position:absolute; left:50%; margin-left: 394px;" /></a><br />';
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Firefox') !== FALSE)
echo 'Mozilla Firefox';
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Chrome') !== FALSE)
echo 'Google Chrome';
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Opera Mini') !== FALSE)
echo "Opera Mini";
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Opera') !== FALSE)
echo "Opera";
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Safari') !== FALSE)
echo "Safari";
else
echo 'Something else';

?>

bu kısmı kod olarak basmakta
Kıroğlumarket
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
eka7av
weblenti.com
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 236
Konular: 12
Katılma Tarihi: Apr 2013
Rep Puanı: 5
Teşekkürler: 33
89 Mesajına, 143 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 07-18-2013 02:24 PM
Her tarayıcıda değişkenlere bir değer atamalısın. Tarayıcıda kod kullanmayacaksan false ya da null değer kullanmalısın.

echo içinde tekrar php etiketi açık tekrar echo ile değişken çağırmışsın. ilk echo dan sonra tırnak içinde yazdıkların düz metinden olarak değerlendiriliyor.


Kodları header.php dosyasına ekle.

Mozilla için bu kodlar yerine
Kod:
echo 'Mozilla Firefox';

Bununla değiştir.(Tüm tarayıcı kod aralığında browser_css değişkeni çağırman gerekir.)
PHP Kod:
$this->data['browser_css'] = 'stylesheetdizinyolu/mozilla.css'

header.tpl dosyasında bul sonrasına ekle
Kod:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="catalog/view/theme/default/stylesheet/stylesheet.css" />

Kod:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo $browser_css; ?>" />

İstersen bunu da inceleyebilirsin.
http://api.jquery.com/jQuery.browser/
eka7a
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
Kıroğlumarketv
Osmanlı Torunu
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 2,966
Konular: 475
Katılma Tarihi: Jan 2012
Rep Puanı: 93
Teşekkürler: 1108
965 Mesajına, 1981 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 07-18-2013 05:14 PM
YOrUM İÇİN TEŞEKKÜR ederim ben bir daha css dosyası belirtmekyeri kod içersinden yapmak istemiştim olsun bu şekilde yapcaz Big Grin
ya bi birşey sorabilirmiyim bu chrome ve operada neden position:absolute; ibaresine gcığı var firefopx ve ie de sabit kalıyor ama bunlarda oynama yaptı
Kıroğlumarket
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
eka7av
weblenti.com
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 236
Konular: 12
Katılma Tarihi: Apr 2013
Rep Puanı: 5
Teşekkürler: 33
89 Mesajına, 143 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 07-19-2013 02:40 AM
absolute divi positon:relative olan div içine almalısın. Eğer böyle bir div yoksa absolute olan div tarayıcının en üstünü sıfır noktası olarak alır. relative olan bir div varsa onu baz alır ve onu başlangıç noktası olarak sayar. top bottom left right ile pozisyonunu belirleyebilirsin.
eka7a
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!

« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 

Tarayıcı Belirlemede sorun Konusunun Linki Direk Link
Tarayıcı Belirlemede sorun Konusunun HTML Kodu HTML Link
Tarayıcı Belirlemede sorun Konusu BBCode Linki BBCode Link
Tarayıcı Belirlemede sorun Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Tarayıcı Ön bellekleme ? Kıroğlumarket 13 3,864 11-18-2016 03:53 PM
Son Mesaj: herogalata
  İlginç sorun dosya yolu ecift 1 234 04-14-2016 02:42 PM
Son Mesaj: ecift
  Mobil Tarayıcı Renk Değiştirme Nasıl Yapılır? bykalitee 2 266 04-04-2016 01:50 PM
Son Mesaj: bykalitee
  Kullanıcı Tarayıcı Bilgisi: derya 1 348 01-08-2016 06:38 PM
Son Mesaj: ibrahim_130
  müşterim dosya yüklemede sorun yaşıyor atesanit 0 320 10-26-2015 07:39 PM
Son Mesaj: atesanit
  Arama yapınca sorun yaşıyorum ersev 1 294 10-11-2015 02:15 PM
Son Mesaj: osccomerce87
  Diğer Tarayıcılarda sorun yok İE de sayfalar arası geçiş yok derya 0 262 09-19-2015 02:44 PM
Son Mesaj: derya
  Sorun Neden Kaynaklanıyor Çözemedim. Yardımlarınızı Bekliyorum. Redaktor 4 583 06-12-2015 12:27 PM
Son Mesaj: sabitertan
  Sonradan sorun yaşamamak adına hosting ve rapid ssl derya 0 491 02-11-2015 12:30 AM
Son Mesaj: derya
  themeforestten tema türkçeleştirmede sorun cuma 1 688 05-28-2014 04:56 PM
Son Mesaj: ITECHINN

Tarayıcı Belirlemede sorun indir, Tarayıcı Belirlemede sorun Videosu, Tarayıcı Belirlemede sorun online izle, Tarayıcı Belirlemede sorun Bedava indir, Tarayıcı Belirlemede sorun Yükle, Tarayıcı Belirlemede sorun Hakkında, Tarayıcı Belirlemede sorun nedir, Tarayıcı Belirlemede sorun Free indir, Tarayıcı Belirlemede sorun oyunu, Tarayıcı Belirlemede sorun download


Forum Atla: