seoseo
tr-opencart

     
avatar Şuanki Zaman: 12-10-2016, 02:13 AMHoşgeldin Misafir !
  Şifremi Hatırlat   kayıt ol
opencart temaları

ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%
Cevapla  Gönder 
v  v
Yazar  ZEUS__ - Görüntüleme - Okunma  6856 - Yorum  12

ZEUS__v
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 17
Konular: 2
Katılma Tarihi: Apr 2012
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 3
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-14-2012 03:19 PM
Merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi, aşağıdaki linkteki denilenleri yaptım ve güzel oldu ancak 50tlden aşağı ürünlerde havae indirimi çıksın dedim. çıksın diye adminden seçeneğini belittim. diğer toplam ve ödeme sayfalarında sorun yok ancak, ürün detayında 25 lira olan üründe de 50tl altı için olsun dediğim havale indirimi fiyatı gözüküyor. bu da manasız çünkü zaten havale ile ödeme seçeneği çıkmayacak. bu nasıl çözebilirim?

havale indirim modülü olarak "Fixed Payment Type Charge for OpenCart" ücretsiz sürümü kullanıyorum. tek sorun bu gibi duruyor şu an.

http://www.opencart.com/index.php?route=...me=fabiom7

http://www.tr-opencart.com/Konu-opencart...ft-indirim
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
osdem66v
Forum Kurucusu
*******
Administrators user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 1,755
Konular: 128
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 23
Teşekkürler: 356
440 Mesajına, 1175 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-14-2012 06:56 PM
Merhaba bunu ürün detayıan eklemeniz sorunu çömez cünki bunu alışveirş adımlarında da uygulamanız gerekir..o yüzden basit bir işlem gibi görünsede zaman ve sahmet istyen bir düzenleme
osdem66
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
ZEUS__v
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 17
Konular: 2
Katılma Tarihi: Apr 2012
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 3
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-14-2012 10:13 PM
Selam tekrar, açıkçası tam olarak anlamadım demek istediğinizi. çünkü sepet, ödeme vs. işlemlerinde 50 TL. den fazla ise havale ile ödeme seçeneği çıkıyor ve seçtiğim zaman %10 indirimi de yapıyor, toplamlarda falan da bi sıkıntı göremedim. yalnızca sıkıntı eğer ürün 20 lira bile olsa havale ile şu kadar yazıyor. halbuki yazmaması lazım, 50 tl üzerinde havale seçeneği çıkacağı için ödeme sayfasında, ürün 20 lira ise çıkmasının bi manası yok. havale ile ödeme ayarında

Alıntı:"Toplam:
Bu ödeme metodunun aktif olması için toplam sipariş miktarını giriniz"

giriniz kısmına 50 tl girdim. bahsettiğim modülü de kurdum. havale ile ödeme de -%10 indirim dedim. her şey güzel. ancak 20 liralık ürün sayfasında 50 tl ödeme üstünde çıkacak havale ile şu kadar çıkıyor.

şöyle yapılamaz mı acaba;


Alıntı:"Toplam:
Bu ödeme metodunun aktif olması için toplam sipariş miktarını giriniz"


kısmına girilen rakam mesela 50tl, ürünün fiyatından az ise şu table içinde verdiğiniz kod ekrana basmasın;

Alıntı:<table>
<tr><?php
$havale=$havale_price ;
$toplam=$havale * 10/100;
$sonuc=floor($havale_price-$toplam);?>
<?php
$havale=$havale_special ;
$toplam=$havale * 10/100;
$s_sonuc=floor($havale_special-$toplam);?>

<td style="border-bottom:1px dotted #999; height:30px; ;width:200px;"><span class="price-tax">Havale / Eft İndirimli Fiyatı</span></td>
<td style="border-bottom:1px dotted #999;">
<?php if (!$special) { ?>
<span style="color: #ff6600;font-weight:bold; font-size:15px;">:<?php echo (number_format($sonuc,2,"." , ",")) ; ?> TL KDV Dahil</span>
<?php } else { ?>
<span style="color: #ff6600;font-weight:bold; font-size:15px;">:<?php echo (number_format($s_sonuc,2,"." , ",")); ?> TL KDV Dahil</span>

<?php } ?>
</td>
</tr></table>

istediğim bu.

eğer ürün fiyatı havale kısmına girilen rakamdan fazla ise(ya da eşit ise)-ki havale kısmındaki rakam kdv hariçkeni mi hesaplıyor bilmiyorum- havaleli fiyatı ekrana bassın, yok eğer havale modülünün aktif olması gereken rakam ürün fiyatından az ise ekrana basmasın, çünkü havale ile ödeme modülü zaten seçenek olarak çıkmayacak.

uzun yazdım ancak anlatmak istediğimi anladınız sanırım. ürün sayfasında gözüküp gözükmemesi yani meramım.


ek: bu doğru bi yaklaşım değil mi? ya da hatalı bir yeri mi var acaba?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
osdem66v
Forum Kurucusu
*******
Administrators user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 1,755
Konular: 128
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 23
Teşekkürler: 356
440 Mesajına, 1175 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-14-2012 10:39 PM
Bu kodları
PHP Kod:
<table>
<
tr><?php
$havale
=$havale_price ;
$toplam=$havale 10/100;
$sonuc=floor($havale_price-$toplam);?>
<?php
$havale
=$havale_special ;
$toplam=$havale 10/100;
$s_sonuc=floor($havale_special-$toplam);?>

<td style="border-bottom:1px dotted #999; height:30px; ;width:200px;"><span class="price-tax">Havale / Eft İndirimli Fiyatı</span></td>
<td style="border-bottom:1px dotted #999;">
<?php if (!$special) { ?>
<span style="color: #ff6600;font-weight:bold; font-size:15px;">:<?php echo (number_format($sonuc,2,"." ",")) ; ?> TL KDV Dahil</span>
<?php } else { ?>
<span style="color: #ff6600;font-weight:bold; font-size:15px;">:<?php echo (number_format($s_sonuc,2,"." ",")); ?> TL KDV Dahil</span>

<?php ?>
</td>
</tr></table> 

Bununla degiştir
PHP Kod:
<table>
<
tr><?php
$havale
=$havale_price ;
$toplam=$havale 10/100;
$sonuc=floor($havale_price-$toplam);?>
<?php
$havale
=$havale_special ;
$toplam=$havale 10/100;
$s_sonuc=floor($havale_special-$toplam);?>
<?php 
if ($s_sonuc >=50) { ?>
<td style="border-bottom:1px dotted #999; height:30px; ;width:200px;"><span class="price-tax">Havale / Eft İndirimli Fiyatı</span></td>
<td style="border-bottom:1px dotted #999;">
<?php if (!$special) { ?>
<span style="color: #ff6600;font-weight:bold; font-size:15px;">:<?php echo (number_format($sonuc,2,"." ",")) ; ?> TL KDV Dahil</span>
<?php } else { ?>
<span style="color: #ff6600;font-weight:bold; font-size:15px;">:<?php echo (number_format($s_sonuc,2,"." ",")); ?> TL KDV Dahil</span>

<?php ?>
</td><?php ?>
</tr></table> 
osdem66
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
 Teşekkür Edenler: ZEUS__
ZEUS__v
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 17
Konular: 2
Katılma Tarihi: Apr 2012
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 3
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-14-2012 11:31 PM
teşekkürler hocam şimdi oldu istediğim. ancak bunun hesabını anlamadım ben. şöyle ki havale indirimi %10 indirimli varsayılan olarak verdiğiniz kodda. değişiklik yapmadım hiç şöyle çıkıyor.
KDV hariç: 100 TL
KDV dahil: 118 TL.
Havaleli: 106 TL. gösteriyor.
106 TL. neyin nesi anlamadım

kdv hariçten hesaplıyor desem 100x1,10=110tl olması lazım.
kdv dahilden hesaplıyor desem 118/1,10=107,20 oluyor.

floorları çıkarsam 106,20 yazıyor. aradaki 1 lira nerde acaba? ben mi yanlış hesaplıyorum. havale indirimini kdv dahil fiyat üzerinden düşüyor değil mi?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
osdem66v
Forum Kurucusu
*******
Administrators user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 1,755
Konular: 128
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 23
Teşekkürler: 356
440 Mesajına, 1175 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-15-2012 12:04 AM
Merhaba; rakamı üste yuvarladıgındna öyle küsüratları göstermiyor ondan
osdem66
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
opencart temaları
ZEUS__v
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 17
Konular: 2
Katılma Tarihi: Apr 2012
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 3
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-15-2012 02:20 AM
floorsuz;
KDV hariç: 100 TL
KDV dahil: 118 TL.
Havaleli: 106.20 TL.

sağlaması; 106,20 çarpı havale indirimi:
106,20X1,10=116,82 TL.

1,10-1,20 lira fark hocam.

üste doğru yuvarlıyor dediğiniz 106,20 yi 107 yapsa;
107X1,10=117,7 yapar.
117,7yi de 118'e mi tamamlıyor?

***************************
ek bunları yazdıktan sonra kdv dahil 590 liralık üründe denedim ve 5 lira fark etti.
normal mi bunlar yani? yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum. php hep bu şekil yuvarlayarak mı çalışıyor. ürün satıcaz sonuçta, oranları tam uygulamamanın maddi yaptırımı olmaz mı denetlemede?
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
osdem66v
Forum Kurucusu
*******
Administrators user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 1,755
Konular: 128
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 23
Teşekkürler: 356
440 Mesajına, 1175 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-15-2012 10:43 AM
(Bu Mesaj 04-15-2012 10:46 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : osdem66.)
Merhaba öncelikle hesabınız hatalı 118 % 10 düşülmüş hali sizin bir önceki mesajınızda bahsettiginiz gibi 107.20 degil 106.20 yapar birincisi burada yanlışı hesabınız var saglaması: 118x10/100:106,20

bununda sağlaması:118 %10 11.8 yapar 118-11,8=106,20 bundan yanlışlık varmı 107,20 nasıl buldunuzSmile

Ayrıca yuvarlamadan kastım havale indirimi yapıldıktan sonra floor fonksiyonu cıkan 106.20 yi bir üste yuvarlar diger rakamlarla bir lakası yoktur yüzde 10 düş tekrar topla onu yuvartlat böyle bir hesap yok zaten kodlamada.. kısacası hatanızın sebebi sizin 118 in %10 düşülmüş halini yanlış hesaplamanızdandır.

ayrıca 106.20 nin 1.10 ile carpılmasıyla cıkan fark ile 118 den 1.10 a bölünmesiyle elde edilen fark elbette aynı olmayacaktır buradada bir hesap hatanız var.. 118 ile 106.20 nin arasındaki fark yani 11.20 , 106.20 nin %10 u degilki neden 106.20*1.10 yaparak 118 bulmaya calışıyorsunuz, aradaki fark 118 in %10 u elbetteki her iki durumda cıkan sonuç farklı olacaktır.

not: havel indirimli tutarı yuvarlamasını istemiyorsanız flor fonksiyonunu iptal edin yuvarlamaz..
osdem66
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
TECHNOLOGv
Süper Moderator
******
Süper Moderator user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 303
Konular: 22
Katılma Tarihi: Dec 2011
Rep Puanı: 4
Teşekkürler: 216
86 Mesajına, 155 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-15-2012 11:19 AM
tam değerin çıkması için bende bir zamanlar uğraşmıştım ürün detayındaki floor fonksiyonun yerine abs yazarsanız tam değerin çıkması lazım.
TECHNOLOG
Linux Debian
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!
ZEUS__v
Acemi Üye
**
Üye user avatar
Çevrimdışı

Mesajlar: 17
Konular: 2
Katılma Tarihi: Apr 2012
Rep Puanı: 0
Teşekkürler: 3
0 Mesajına, 0 Teşekkür edildi.



Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 04-15-2012 11:24 AM
teşekkür ederim cevabınız için, doğru dediğiniz. şimdi kafama yattı. olmayacak yerden sağlama yapmaya çalışıyormuşum. matematiğim çok kötü olduğu bi kez daha ispetlandıBlush

ek: birde bunu direkt sonuç 50 ise yerine havale miktarının aktif olması için gereken rakamdan okutamaz mıyız? böyle elle müdahale gerekecek product.tpl dosyasına.
Alıntı Yaparak Cevapla
Paylaş!

« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 

ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Konusunun Linki Direk Link
ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Konusunun HTML Kodu HTML Link
ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Konusu BBCode Linki BBCode Link
ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Exclamation Toplu ürün kapatma rekorturk 3 1,494 11-13-2016 10:56 AM
Son Mesaj: bariscaist
  admin tarafından müşterilerin sepetlerine ürün ekleme melihjohnsan 1 212 11-13-2016 10:46 AM
Son Mesaj: bariscaist
  opencart 2.x otomatik ürün kodu ekleme redwhite27 3 1,380 10-20-2016 04:33 PM
Son Mesaj: kurugaddere
  Ürün resimi eklerken resim yöneticisini basit input file ile değiştirme pialfa 2 229 10-05-2016 07:48 PM
Son Mesaj: darkmantr
  ürün sayfasina telefon nosu eklemek istiyorum exkalibur 4 183 09-23-2016 10:27 PM
Son Mesaj: Kıroğlumarket
  [Modifikasyon] Ürün Gelince Haber Ver Modifikasyonu Kıroğlumarket 4 1,133 06-11-2016 03:05 PM
Son Mesaj: alicankalem
  Ürün İsimini Kısaltma Kıroğlumarket 9 2,959 05-21-2016 11:34 PM
Son Mesaj: teknotrend28
  Ürün resimi eklemenin daha kolay bir yolu var mı? pialfa 0 210 05-13-2016 01:27 PM
Son Mesaj: pialfa
  admin panel ürün listeleme de s-ş-ı-i türkçe karekter sorunu evren236 2 547 02-20-2016 03:25 PM
Son Mesaj: maxtor
  İptal Ürün Durumu erginkaya76 2 331 01-28-2016 02:08 AM
Son Mesaj: erginkaya76

ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım indir, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Videosu, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım online izle, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Bedava indir, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Yükle, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Hakkında, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım nedir, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım Free indir, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım oyunu, ürün detayında havale indirimi ekledim ancak 50 TL. den aşağı olanlarda çıkması lazım download


Forum Atla: