Opencart Türkiye Destek Sitesi ,E-Ticaret Yazılımı Destek Paylaşım Forumu

Tam Görünüm: Yeni kurulan 2.0.1.1 sitede neler olması gerekir?
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Selamlar,
her kullanıcının farklı ihtiyaçları olabilir ama yeni kurulu bir sitede mutlaka olması gerekir ya da olursa işin çok kolaylaşır dediğiniz modüller/özellikler nelerdir? Doğru yer mi bilmiyorum ama bende 2.0.1.1 yüklü olduğu için konuyu buraya açtım. Saygılar...
şimdi scriptti tam incelemedim pekte kullanma taraftarı değilim açıkçaı daha da gelişmesi için zamana ihtiyacı var . Bu nedenle olaya teorik olarak yanıt vermek istiyorum


hangi sürüm olursa olsun olmazsa olmazları.

1. Artık yenilenen ve gelişen şu zamanda sitelerimize dikkat etmeliyiz arama motorları bu konularda daha dikkatli ve seçicidir. Bunedenle tasarımlarımız responsive olmalı sade ve karşık şekilde kodlanmamalı.

2. Responsive tamam peki daha neler gerekli tabikide seo bunun için ne yapmamız lazım.

a.) Seo url dostu linkler ister ürün linkleriniz isterse sayfa linkleriniz seoya göre dizaynedilmesi gereklidir. Bunun için sağlam pek bilgiğim modul yok onun için öneremem.

b.)meta etiketlerinin özenle dikkatle kullanılması . Bu 2.0 da iyice yerleştirilmiştir sanırım . Ama yindekontrol edilerek işlenmesi gerekmektedir.

c.) Rich Sinppets gereklidir. Bunlar google aramalarında daha iyi sonuçlar almanıza ve sitenizin google aramlarında daha şık gündemesini sağlar.

d.) Google Bussines kayıt. Eğer şirketseniz ve bu işi usulune göre yapmak istiyorsanız bunun öneririm hem google ve diğer arama motorlar tarafından sevilirsiniz hemde indexlenmeniz daha hızlı olacaktır.

3. Sosyal ağlarda reklamlar. Bunun için outo post siteleri var oaralara rss linkinizi ekleyip bunu sağlayınız.

4. Sitemap ve rss bunlar çok gereklidir. hem hızlı inddexlenmeniz çin hemde sosyal ağlarda reklam için

5. Sitenizi resimden yazısına kadar biçem etiketleri yükseklik genişlik gibi seo kriterlerine uıygun hale geitiriniz.


.... şuan aklımdakiler bunlar ama güncelleyebilirim
Cevabınız için tşk. ederim. Aslında biraz daha yazıp durumu açıklayacaktım ama bir işim çıktığı için biraz yarım kaldı. Şimdi benim 2 tane sitem var (isimlerini yazsam yanlış anlaşılır mı bilmiyorum, konuyu daha net açıklayabilmek için), bir tanesinde satış var diğerinde olmayacak ama ürünler aynı olacak (aynı veritabanından işlem yapmaları mı daha doğru olur yoksa farklı olsa daha mı iyi olur bilmiyorum), hatta bir tanesinde fiyat da olmayacak, biraz daha elimdeki (satışta olmasa bile) ürünleri göstermek amaçlı kullanmak istiyorum onu. Diğerinde ise satış zaten var (ashop.com.au üzerinde) onu dreamhost'taki kendi sunucuma çekmek istiyorum. ödeme kısmı 3d secure olacağına göre ayrıca bir ssl almalıyım? şu an satışta 150 ürün var ama benim ürün çeşitlerim (içiçe geçmiş 3 seviye halinde menüler olacak) yaklaşık 600 menü ve 6000 çeşit ürün var. Tabi bu kadar ürünün stoğunu takip etmek sıkıntı olacak. Mağazada Nebim V3 kullanıyorum. Bununla ilgili entegrasyon yapan firmalar var ama zaten benim internetten satışım çok değil, ashop'a ödediğim para bile bana çok geliyor. Bir de dreamhost'ta ssd sunucular var buna geçmek site hızını arttırır mı? ayrıca opencart ile ilgili bir nasıl yapılır kısmı mevcut mudur? aradığım şeyler hep parça parça çıkıyor açıkcası admin kısmının menülerine alışmam biraz zaman alacak galiba. bir de işin dil kısmı var, satış yapmayacağım sitenin hem Türkçe Hem de İngilizce olmasını istiyorum ama şu an için admin kısmında dille ilgili bir ayar yeri bulamadım, şimdilik bu kadar, buraya kadar okuduysanız zaman ayırdığınız için tşk. eder cevaplarınızı beklerim, saygılar...
Referans Adresler