Opencart Türkiye Destek Sitesi ,E-Ticaret Yazılımı Destek Paylaşım Forumu

Tam Görünüm: E-Ticaret Sitesi Kuracaklara Öneriler – II
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
E-Ticarete başlamaya karar verdiğinizde, nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmek, başarınızı artıracaktır. Bu amaçla hazırladığımız bu yazıda size bir yol haritası sunmaya karar verdik.

Kendinize özgü bir yazılım ve tasarım yaptırabilir, ya da hazır bir e-ticaret sistemi ile yola çıkabilirsiniz. Ya da, hiç uğraşmayayım derseniz, var olan bir sanal AVM içerisinde kendinize ait mağazaya sahip olabilirsiniz.

Hangisini yapıyor olursanız olun, çıktığınız bu yolda doğru destekçiler ve uzman kişilerle çalışıyor olmanız sizi başarıya götürürken, tecrübesiz kurum veya kişilerle çalışmak da, yolun başındayken yaşayacağınız sorunlar sebebiyle, bu işten vazgeçmenize neden olabilecektir.

Çalışacağınız kurum veya şahısların tecrübeli olup olmadığını öğrenmek için, ön görüşme sırasında aşağıdaki soruları sormanızda yarar var.

Referans bilgisi
SSL – Güvenlik Sertifikası kurulumu hakkında bilginiz var mı?
Kendinize ait sunucularınız var mı? Barındırma hizmetini hangi firma üzerinden sağlıyorsunuz?
7/24 Teknik destek ekibiniz var mı?
Kuracağını z sistem SEO (Arama motoru optimizasyonu) uyumlu mu?
Tasarım özgün mü olacak, hazır ise bizim için özelleştirebilecek misiniz?
Ödeyeceğim ücretlerin toplamı nedir? İleride farklı ödemeler çıkacak mı?
Önümüzdeki yıl ödeyeceğim ücret ne kadar olacaktır? Bu ücrete teknik destek de dahil mi? Bu konuda detaylar sözleşmede yazıyor mu?

Bu sorulara net cevaplar alabiliyorsanız, verdiğiniz para ve emeğin sonucunda sıkıntısız bir yolculuğa “merhaba” deme olasılığınız daha yüksek olacaktır.

Genellikle, “bana özel olsun” dürtüsü, insanların çoğunda bulunmakla birlikte, daha önceden test edilmiş ve binlerce kişinin kafa yorarak orta koyduğu ve geliştirdiği hazır sistemler, e-ticaret sektöründe büyük avantaj sağlamaktadır. Bu durum, kişilere olan bağımlılığı da azaltmaktadır.

Sizden önce, ihtiyaç duyulmuş ve hazırlanmış binlerce modül, sizin de işlerinizin daha hızlı çözülmesini sağlayacakken, sıfırdan yaptırdığınız bir yazılım için eksiklerin tamamlanması bazen yılları bulabilir, bazense hiç tamamlanmayabilir.

İşe bir bakkal olarak başlayıp, geliştirmeyi hedefliyorsanız fazladan parayı sokağa atmanız da gereksiz olacakken, marketler zinciri haline geldiğinizde, tüm yazılımların özgün olmasını istemeniz en doğal hakkınız olmakla birlike, özgün yazılıma sahip olacakken de sözleşmeleri dikkatli hazırlamalı, ileride yapılacak en ufak bir hatanın bile sizi çok daha fazla zor durumlara sürükleyeceğini de unutmamalısınız.

Bu çalışmaların tamamında, bir danışmanla çalışmanız yaşanma olasılığı bulunan tüm felaketlere dur demenin en pratik çözümüdür.
güzel bir makale olmuş devamının dileğiyle..
Paylaşım için teşekkürler.
Merhaba http://www.nuryapistore.com internet sitemi opencarta taşımak istersem bana ne gibi avantajlar sağlar ve bana maliyeti ne kadar olur?.

Yardımcı olursanız sevinirim.
(06-25-2015 10:52 AM)naserious Yazılan: [ -> ]Merhaba http://www.nuryapistore.com internet sitemi opencarta taşımak istersem bana ne gibi avantajlar sağlar ve bana maliyeti ne kadar olur?.

Yardımcı olursanız sevinirim.

s.a.

öncelikle siteyi kendiniz mi yapacaksınız yoksa bi firmadan teklif alıp yaptıracak mısınız? domain ve host kimde?
Bir de, çok özel değilse mevcut sisteminizi neden değiştirmek istediğinizi sorabilir miyim?
Referans Adresler